Luna bandsågar

Luna bandsågar säljes online. ✅ Stort sortiment. ✅ Köp Luna bandsågar billigt online.

 
 
Inga förslag för tillfället.
 

Luna bandsåg

Allt arbete går lättare om man har bra verktyg. Och med de rätta verktygen eller maskinerna blir resultatet nästan alltid bättre. Det spelar egentligen ingen roll om man är amatör som hemmafixare eller professionell byggarbetare. Bra verktyg behöver man i alla fall. Självklart har professionella snickare och andra hantverkare en större verktygsarsenal eftersom de använder verktygen varje daga i jobbet. Men anledningen till att de inte längre nöjer sig med hammare och såg är förstås att de behöver kunna arbeta snabbt och effektivt, och få det bästa tänkbara resultatet. Och för det krävs alltså bra verktyg.

Många har ju, till exempel, ersatt den vanliga handsågen med en eller flera eldrivna sågar. Varför stå och nöta ut armar och axlar när man kan få ett bättre resultat på ett både snabbare och enklare sätt? Sticksåg och kapsåg igår nog idag i de flesta verktygssamlingar även hemma hos amatörsnickaren. Och har man ett hobbyrum eller en verkstad, så att det finns plats, är nog en bandsåg också ganska självskriven. Bandsågen är faktiskt en av de allra äldsta maskinerna för träbearbetning och kan användas vid många olika arbeten. Med en bandsåg kan du, till exempel, både kapa, klyva och såga konturer. Med ett ställbart kapanhåll kan du också kapa arbetsstycket i olika vinklar. Har du en bandsåg kan du, med andra ord, utföra arbeten som du annars skulle ha behövt flera olika sågar till. Med en bandsåg i verkstan kan man alltså klara sig ganska långt när det gäller träbearbetning och snickerier.

Luna bandsåg är tillverkade med en svetsad stålkonstruktion och kommer med ett bord i gjutjärn. Bordet kan lutas och har styrspår för geringslinjal. Båda dessa egenskaper gör att du enkelt kan ställa in och såga i precis den vinkel du vill. Du använder olika blad och olika anhåll beroende på vilket jobb du gör för att få det perfekta resultatet.

Som namnet antyder är bandsågen alltså en såg som inte har en klinga , utan där klingan är ersatt av ett ändlöst band som är försett med sågtänder. På Luna bandsåg kan du använda sågband med en bredd som varierar mellan 6 och 25 millimeter, vilket visar på sågens stora användningsområde. Det är en så kallad stående bandsåg, där bandsågshjulen sitter ovanpå varandra.

När man väljer bandsåg kan det ibland vara frestande att falla för en lockande annons om en billig såg, men eftersom det handlar om en relativt stor maskin, som du förmodligen kommer att använda till massor av jobb under många år är det klokt att se till att köpa en såg av bra kvalitet. Om du köper en Luna bandsåg kan du hitta både tillbehör och reservdelar, vilket kan vara svårt om du köper en bandsåg av okänt märke. Här på nätet kan du hitta Lunas sortiment av bandsågar, och du kan enkelt jämföra för att se var du kan köpa din såg till bästa pris. Att jämföra priser är alltid lönsamt och här på nätet kan du dessutom ibland hitta gynnsamma kampanjer på Luna bandsågar.