Tigersågar

Tigersågar säljes online. ✅ Stort sortiment. ✅ Köp Tigersågar billigt online.

 
 
Inga förslag för tillfället.
 

Tigersåg

Gillar du att bygga och snickra gillar du säkert också att ha tillgång till bra verktyg. Idag finns det en hel uppsjö av verktyg och maskiner som underlättar arbetet för både professionella snickare och hemmafixare. I den yrkesverksamma snickarens verktygslåda finns säkert bra och praktiska hjälpmedel för de flesta situationer, men den som vill skaffa ett bra utbud av verktyg för hemmabruk har inte alltid så lätt att välja. Arbeten som förr utfördes med hjälp av hammare och såg kan idag göras på betydligt enklare sätt med en rad olika verktyg och maskiner. Allt fler ersätter, till exempel, hammaren med en spikpistol och den klassiska fogsvansen gör mest små enkla jobb idag. Istället plockar man fram någon av de el- eller batteridrivna sågar som passar för jobbet.

När det gäller sågar finns det en rad olika modeller, som alla har sitt, eller sina, specialområden. Sticksågen, till exempel, är perfekt för den som vill göra snickarglädje, eftersom den är extremt bra på att såga cirklar, kurvor och andra mönster. För att kapa plankor, brädor och andra material använder man sig av en cirkelsåg som kan ställas in i olika vinklar allt efter det resultat man vill ha.

Men ingen av dessa klarar av det jobb som en tigersåg gör. Denna såg är verkligen tigern i gänget. Tigersågen är en grov såg som faktiskt tar sig igenom både trä, tegel, metall och rör. Ska du ta upp en öppning i en vägg, till exempel, är tigersågen det perfekta verktyget. Traditionellt är tigersågarna eldrivna, men det finns idag också ett utbud av tigersågar som drivs med batteri. Dessa är naturligtvis smidigare , inte minst på grund av att du kan arbeta med den var som helst oavsett om det finns elanslutning eller inte. En för de riktigt tunga jobben duger inte den batteridrivna sågen eftersom den än så länge inte är lika stark och effektiv som en eldriven såg.

En tigersåg är alltså ett utmärkt redskap för att ta upp öppningar i väggar, eller för att riva. Men den är också bra om du vill kapa ett rör plant mot en vägg, eller till och med för att kapa en gren på äppelträdet i trädgården. En tigersåg har alltså ett stort användningsområde, och med den i din verktygssamling kan du såga i nästan vad som helst, bara du väljer rätt blad för ändamålet. En tigersåg är kanske inte ett verktyg du använder varje dag, och några säger att när tigersågen kommer fram då är det allvar. Men även om den inte används dagligen är den så användbar att den bör ingå i verktygslådan hos både hemmafixare och husägare i allmänhet. Visserligen kan man hyra en såg om man bara behöver den vid enstaka tillfällen, men idag går det att få en kraftfull tigersåg till ett relativt lågt pris så det kan löna sig att köpa istället för att hyra. Och eftersom sågen ska fungera när det verkligen är allvar, och tunga jobb, är det bästa att köpa en kraftfull såg när man ändå gör investeringen. När du ska välja såg finns det några saker att tänka på. Först och främst ska du titta på sågens effekt. Du måste välja effekt efter hur du har tänkt använda sågen. Men, som sagt, välj hellre en kraftfullare tigersåg än en som inte klarar jobbet om du vill såga i hårda material och utföra jobb som du kanske inte planerat vid inköpet. För det andra är det bra att känna på sågen, eller ta reda på hur tung den är, så att du får en såg som du lätt kan hantera. Det är också bra om det går att flytta handtaget så att du kan få ett optimalt grepp i alla arbetsställningar.

När man sågar med en sticksåg kan man ibland ha problem med att sågsnittet blir fransigt, vilket ofta beror på att tänderna på sågbladet är riktade upp mot sågen och att de alltså sliter träet uppåt. Där löser man problemet genom att vända på arbetsstycket så att det blir baksidan fransig. Ibland kan det också bero på ett slitet sågblad, som man då enkelt byter ut. När man sågar med en tigersåg får man helt enkelt räkna med att det blir fransiga och sönderslitna kanter. Tigersågen är inget precisionsverktyg, utan gör grovjobbet och tar sig igenom nästan allt. Till finliret får man använda sig av en annan såg, och fixa till kanterna. Om du får fula och ojämna kanter när du sågar dig igenom väggen med en tigersåg gör du alltså inget fel, utan det är ett helt naturligt resultat.

Tigersågen gör inte finjobbet, men är helt oumbärlig, åtminstone till att börja med, om du ska ta hål i en trävägg eller ett tak. För att sågen ska fungera så bra som möjligt använder man sig av olika sågblad för olika material. Det är det enorma utbudet av sågblad som ligger till grund för den stora användbarheten. Det gäller förstås att välja rätt blad för sågningen, eftersom det behövs helt andra sågblad för att såga igenom ett metallrör än om du ska såga igenom en plankvägg. Det finns sågblad för nästan alla material, men fortfarande finns det ett och annat material som är svårt, eller nästan omöjligt att ta sig igenom till och med med en tigersåg. Än så länge finns, till exempel, inget sågblad som gör det möjligt att såga igenom de hårda kolfibermaterial som man bland annat tillverkar bilar av. Men, det dröjer säkert inte förrän du kan köpa även såna blad till din tigersåg.

Utbudet av tigersågar är stort, och det finns många olika märken, storlekar och modeller. När du väljer såg utgår du förstås efter dina egna krav och behov, så att du får en såg som är lämplig för den användning du tänkt dig. Störst utbud av tigersågar finner du här på internet. Här kan du enkelt jämföra de olika modellerna för att hitta din favorit. Eftersom allt finns samlat på ett ställe kan du också jämföra priser för att få den bästa tigersågen till det bästa priset. Är du ute efter en bandsåg ska du titta här.